دیابت بیماری است که با قند خون غیر طبیعی بالا مشخص می شود. اگر این بیماری ضعیف کنترل شود، می تواند منجر به عوارضی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی شود. درمان دیابت اغلب شامل داروها و تزریق انسولین است، اما بسیاری از افراد اعتقاد دارند که می توانند با برخی از مواد غذایی به کاهش قند خون کمک کنند.

یکی از این مواد غذایی دارچین است، ادویه ای که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد و به غذاهای شیرین و خوش طعم در سراسر جهان اضافه می شود. این ماده غذایی مزایای سلامتی بسیاری از جمله توانایی کاهش قند خون و کمک به کنترل دیابت را فراهم می کند.

این مطلب هر آنچه در مورد دارچین و تأثیرات آن بر کنترل قند خون و دیابت را باید بدانید را به شما می گوید.

چگونه دارچین قند خون را کاهش می دهد و با دیابت مقابله می کند؟

 

دارچین ادویه ای معطر است که از پوست چندین گونه از درختان دارچین گرفته می شود. دارچین در واقع از هزاران سال پیش در طب سنتی و نگهداری مواد غذایی از آن استفاده می شده است. برای بدست آوردن دارچین باید پوست داخلی درختان دارچین را از بین برد. پوست پس از آن باید خشک شود که باعث پیچ خوردگی و تولید چوب دارچین می شود، که می تواند بیشتر به شکل پودر دارچین باشد.

این ماده حاوی آنتی اکسیدان است که بسیاری از مزایای سلامتی را فراهم می کند؛ نگاهی گذرا به واقعیت های تغذیه دارچین ممکن است باعث شود شما باور نکنید که این یک ماده غذایی فوق العاده است. اما گرچه حاوی مقدار زیادی ویتامین یا مواد معدنی نیست، اما حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که به آن فواید سلامتی می بخشد.

در حقیقت، یک گروه از دانشمندان محتوای آنتی اکسیدان 26 گیاه و ادویه مختلف را مقایسه کردند و نتیجه گرفتند که دارچین دومین مقدار آنتی اکسیدان را در میان آنها دارد (بعد از میخک). آنتی اکسیدان ها از این جهت مهم هستند که به بدن کمک می کنند فشار اکسیداتیو را کاهش دهد، نوعی آسیب به سلول ها که ناشی از رادیکال های آزاد است.

یک مطالعه نشان داد که مصرف 500 میلی گرم عصاره دارچین به مدت 12 هفته در روز، در فشار اکسیداتیو 14٪ در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت کاهش می یابد. زیرا فشار اکسیداتیو در ایجاد تقریباً هر بیماری مزمن از جمله دیابت نوع 2 نقش دارد. به طور کلی می توان گفت دارچین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی نیست، اما سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که فشار اکسیداتیو را کاهش می دهند؛ این ممکن است به طور بالقوه از دیابت محافظت کند.

آیا دارچین می تواند از انسولین تقلید کند و حساسیت به انسولین را افزایش دهد؟

در کسانی که دیابت دارند، یا لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا سلولها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند و منجر به افزایش سطح قند خون می شود. دارچین ممکن است با تقلید از اثرات انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلول ها، به کاهش قند خون و مبارزه با دیابت کمک کند. همچنین می تواند با افزایش حساسیت به انسولین، باعث کاهش انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها، به کاهش قند خون کمک کند. دارچین می تواند با عمل مانند انسولین و افزایش توانایی انسولین در انتقال قند خون به سلول ها، قند خون را کاهش دهد.

خطر عوارض شایع دیابت را کاهش می دهد

این ادویه بیشتر از کاهش قند خون ناشتا و کاهش قند خون بعد از وعده های غذایی کمک می کند؛ همچنین ممکن است خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد. خطر ابتلا به بیماری قلبی در افراد دیابتی دو برابر افراد فاقد آن بیماری است. دارچین ممکن است با بهبود عوامل خطر ایجاد شده در بیماری های قلبی، به کاهش این خطر کمک کند. بررسی مطالعات کنترل شده در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف دارچین با کاهش متوسط ​​کلسترول LDL “بد” به میزان 9.4 میلی گرم در دسی لیتر (0.24 میلی مول در لیتر) و کاهش تری گلیسیرید به میزان 29.6 میلی گرم در دسی لیتر (33/3) همراه بود.

علاوه بر این، مطالعه دیگری نشان داد که مکمل دو گرم دارچین به مدت 12 هفته به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد. جالب توجه است که دیابت نیز به طور فزاینده ای در توسعه بیماری آلزایمر و سایر زوال عقل نقش دارد، به طوری که بسیاری از افراد اکنون بیماری آلزایمر را “دیابت نوع 3” می نامند. مطالعات نشان می دهد که عصاره دارچین ممکن است توانایی دو پروتئین – بتا آمیلوئید و تاو – در ایجاد پلاک و گرفتگی را کاهش دهد، که به طور معمول با توسعه بیماری آلزایمر مرتبط هستند. دارچین ممکن است به کاهش خطر بیماری های مرتبط با دیابت مانند بیماری های قلبی و آلزایمر کمک کند.