آیا واقعاً می توان حافظه خود را بهبود بخشید؟ اگر تا به حال شما هم فراموش کرده اید که کلیدهای خود را در کجا گذاشته اید یا اطلاعات آزمایش های مهم خود را نمی دانید آخرین بار کجا گذاشته اید و …، احتمالاً شما هم آرزو کرده اید که ای کاش حافظه شما کمی بهتر باشد. خوشبختانه موارد زیادی وجود دارد که می توانید برای بهبود حافظه خود انجام دهید.

بدیهی است که استفاده از نوعی سیستم یادآوری می تواند به شما کمک کند. تنظیم یک تقویم آنلاین که یادآوری ها را به گوشی شما ارسال می کند، به شما کمک می کند تمام آن قرارها و جلسات را ردیابی کنید. ایجاد لیست کارهای روزمره می تواند اطمینان حاصل کند که کارهای مهمی را که باید انجام شوند فراموش نخواهید کرد.

اما در مورد همه اطلاعات مهمی که شما در واقع به حافظه طولانی مدت خود نیاز دارید، چه می کنید؟ این کار به برخی از تلاش ها نیاز دارد و حتی نیاز به تغییر و یا تغییر چشمگیر در روند معمول مطالعه شما دارد، اما تعدادی از استراتژی ها وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها حافظه خود را بیشتر کنید. ما به شما در این مطلب 6 روش برای بهبود حافظه خواهیم گفت.

6 روش برای بهبود حافظه شما

1. شکر کمتری بخورید

باید بدانید خوردن بیش از حد قند اضافه شده به مواد غذایی، ارتباط مستقیمی با مسائل بهداشتی و بیماری های مزمن از جمله کاهش شناخت دارد. تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی مملو از قند می تواند به ضعف حافظه و کاهش حجم مغز منجر شود، به ویژه در ناحیه ای از مغز که حافظه کوتاه مدت را ذخیره می کند. به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی بیش از 4000 نفر نشان داد که کسانی که مصرف بیشتری نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه دارند به طور متوسط در مقایسه با افرادی که قند کمتری مصرف می کنند، حجم کل مغز و حافظه ضعیف تری دارند. کاهش قند نه تنها به حافظه شما کمک می کند بلکه سلامت کلی شما را نیز بهبود می بخشد.

2- مکمل روغن ماهی را امتحان کنید

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسید دوکوزا هگزانوئیک (DHA) است. این چربی ها برای سلامت کلی مهم هستند و نشان داده شده است که خطر بیماری قلبی و التهاب را کاهش می دهد، استرس و اضطراب را تسکین می دهد و کاهش روانی آهسته را ایجاد می کند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های ماهی و روغن ماهی ممکن است باعث بهبود حافظه به خصوص در افراد مسن شود.

3- برای مدیتیشن وقت بگذارید

تمرین مدیتیشن ممکن است از بسیاری جهات بر سلامتی شما تأثیر مثبت بگذارد. آرامش بخش و تسکین دهنده است و مشخص شده است که استرس و درد را کاهش می دهد، فشار خون را پایین می آورد و حتی حافظه را بهبود می بخشد. در حقیقت، ثابت شده است که مدیتیشن باعث افزایش ماده خاکستری در مغز می شود. ماده خاکستری حاوی اجسام سلول نورون است؛ با افزایش سن، ماده خاکستری کاهش می یابد، که بر حافظه و شناخت تأثیر منفی می گذارد. تکنیک های مدیتیشن و آرامش برای بهبود حافظه کوتاه مدت در افراد در هر سنی، از افراد 20 ساله تا افراد مسن نشان داده شده است.

4- وزن مناسب داشته باشید

حفظ وزن بدن برای سلامتی بسیار ضروری است و یکی از بهترین راه ها برای حفظ سلامت بدن و روان است. چندین مطالعه چاقی را به عنوان یک عامل خطر برای کاهش شناخت شناسایی کرده اند. جالب اینجاست که چاقی در واقع می تواند باعث تغییر ژن های مرتبط با حافظه در مغز شود و بر حافظه تأثیر منفی بگذارد. چاقی همچنین می تواند منجر به مقاومت به انسولین و التهاب شود، که هر دو می توانند بر روی مغز تأثیر منفی بگذارند.

5- به اندازه کافی بخوابید

مدتی است که کمبود خواب مناسب با حافظه ضعیف همراه است. خواب نقش مهمی در تحکیم حافظه دارد، فرآیندی که در آن حافظه های کوتاه مدت تقویت می شوند و به خاطرات طولانی مدت تبدیل می شوند. تحقیقات نشان می دهد اگر کم خواب باشید، می تواند بر حافظه شما تأثیر منفی بگذارد. متخصصان بهداشت توصیه می کنند بزرگسالان برای سلامتی مطلوب هر شب بین هفت تا نه ساعت بخوابند.

6- مغز خود را آموزش دهید

استفاده از مهارت های شناختی خود با انجام بازی های مغزی، روشی سرگرم کننده و مثبت برای تقویت حافظه است. جدول کلمات متقاطع، بازی های یادآوری کلمات و حتی برنامه های موبایلی که به آموزش حافظه اختصاص یافته اند، روش های بسیار خوبی برای تقویت حافظه هستند.